11.08.2015 13:16

Arbiter Blom komend weekend niet in actie

Kevin Blom komt komend weekend niet in actie als scheidsrechter in het betaald voetbal. Volgens de KNVB heeft dat niets te maken met zijn optreden bij het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht (3-2) van afgelopen zaterdag.

Blom kreeg naar aanleiding van die wedstrijd de nodige kritiek voor het geven van een rode kaart aan Feyenoord-verdediger Rick Karsdorp en het toekennen van een strafschop aan de Rotterdammers.

De voetbalbond laat weten Blom vrij is omdat de bond nu eenmaal meer scheidsrechters heeft dan wedstrijden. "Eens in de zoveel tijd heeft elke scheidsrechter een weekend geen wedstrijd. Dit keer is dat Kevin Blom."

Blom gaf zaterdag Karsdorp direct rood. De aanklager betaald voetbal gaf de Feyenoorder een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing. De Rotterdamse club ging daar evenwel niet mee akkoord. Na de rode kaart was er opnieuw een discutabel moment. De leidsman gaf een strafschop aan Feyenoord nadat Bilal Başaçıkoğlu onderuit werd gehaald in de zestien. Er ontstond veel twijfels over dat besluit, omdat de de snelle aanvaller zich erg makkelijk liet vallen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner