11.08.2015 15:16

NEC opent seizoen zonder Rayhi en Smits

Mohamed Rayhi en Joshua Smits ontbreken woensdag in de selectie van NEC. Ze zijn geblesseerd en kunnen daarom niet uitkomen in de seizoensopener tegen SBV Excelsior. Ook de kersverse aanwinst Sam Lundholm doet niet mee. Hij is nog niet speelgerechtigd, aldus NEC dinsdag.

De Nijmeegse club moet het daarom stellen zonder een echte rechtsbuiten. "Maar we hebben de laatste dagen drie varianten getraind. We hebben voldoende spelers om die positie in te vullen en toch vast te houden aan ons eigen spel'', zei trainer Ernst Faber, die met vertrouwen vooruit kijkt naar de seizoensstart.

Faber is overigens niet van slag door de drie afwezigen. "Het is niet zo dat ik een vaste opstelling in m'n hoofd heb, die nu door de war is gegooid en waar we vanaf moeten wijken. Uiteindelijk draait het ook om de vorm van de dag en zullen we er tegen Excelsior gewoon als team moeten staan en ons ding moeten doen."

Wel weet de trainer dat het duel met Excelsior direct een belangrijke zal zijn. "Kijkend naar de budgetten (in de eredivisie) is dit een belangrijke wedstrijd. Je wilt hoe dan ook een lekkere start maken om wat vertrouwen te kweken. De spelers zijn gretig en energiek, de voortekenen zijn in ieder geval positief.''

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner