12.08.2015 15:18

'Roda JC pikt groot talent op bij AS Roma'

De nieuwe trainer van Roda JC, Darije Kalezić (m.), staat klaar met zijn spelers op de eerste training van Roda JC. (29-06-2015)
De nieuwe trainer van Roda JC, Darije Kalezić (m.), staat klaar met zijn spelers op de eerste training van Roda JC. (29-06-2015)

Daniel De Silva speelt aankomend seizoen voor Roda JC Kerkrade. De achttienjarige Australische middenvelder wordt volgens Voetbal International voor één seizoen gehuurd van AS Roma.

De Silva geldt als een groot talent. De middenvelder debuteerde al op vijftienjarige leeftijd in de Australische A-League namens Perth Glory. De Silva werd afgelopen zomer door AS Roma vastgelegd. De middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen, maar de Italianen willen dat de Australiër eerst elders ervaring gaat opdoen.

De Silva kan na Rostyn Griffiths de tweede Australiër worden bij Roda JC, maar mogelijk volgt er binnenkort nog een derde Australiër. Roda JC  heeft ook nog altijd belangstelling voor Tomi Jurić. De aanvaller komt woensdagavond naar Kerkrade voor een kennismaking. De transfer leek in een eerder stadium al in kannen en kruiken, maar afgelopen maandag leek de transfer te zijn afgeketst. Nu lijkt het er toch op dat Jurić naar Roda JC zal vertrekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner