12.08.2015 22:35

Zondagsschot bezorgt NEC eerste drie punten

Sjoerd Ars probeert namens NEC de bal van Khalid Karami van Excelsior af te pakken. Sander Fischer kijkt op de achtergrond toe. (12-08-2015)

Lang leken NEC Nijmegen en Excelsior woensdagavond op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. In een partij die amper wist te boeien, schoot Navarone Foor NEC vlak voor tijd prachtig naar een 1-0 overwinning.

De terugkeer van NEC Nijmegen in de Eredivisie begon attractief. In het eerste ruime kwartier van het seizoen was de thuisploeg de bovenliggende partij. Excelsior kwam in die periode via Bradley Kuwas wel tot een goed schot van afstand, maar vooral Christian Santos kreeg voor de thuisploeg enkele aardige kansen middels kopballen. Zijn eerste poging ging naast en zijn tweede werd door een ploeggenoot gekeerd voordat hij bij doelman Filip Kurto terecht kon komen.

Na de eerste twintig minuten viel het niveau van de wedstrijd wat terug. Beide ploegen werden een stuk slordiger en hielden de bal maar moeizaam in de ploeg. De rust kwam na drie kwartier dan ook als geroepen. Ondanks een kwartier pauze trokken beide ploegen deze lijn na de rust gewoon door. Beide ploegen deden hun best om er een wedstrijd van te maken, maar kwamen in de gehele tweede helft niet tot een fatsoenlijke kans.

Toch viel er vlak voor tijd nog een beslissing. Een prachtig schot van afstand bezorgde NEC de overwinning. Navarone Foor kreeg de bal op ruim twintig meter van het doel van Kurto. Hij besloot uit te halen en schoot de bal zowaar prachtig achter de kansloze doelman. Door dit zondagsschot zet NEC de ongeslagen reeks in eigen huis voort en pakt het bij de rentree in de Eredivisie de eerste drie punten van dit seizoen.

Door: Dennis Korpel