13.08.2015 13:47

"Snap niet dat ze hem uitgerekend nu halen"

De transfer van Michiel Kramer naar zijn favoriete club Feyenoord is rond. De spits maakt de overstap van ADO Den Haag naar De Kuip. (08-08-2015)
De transfer van Michiel Kramer naar zijn favoriete club Feyenoord is rond. De spits maakt de overstap van ADO Den Haag naar De Kuip. (08-08-2015)

Hans Kraay junior is benieuwd hoe Feyenoord omgaat met zijn twee spitsen: Michiel Kramer en Colin Kâzım-Richards. De Rotterdammers hebben nu twee dure centrale aanvallers in de selectie en ze kunnen niet allebei spelen.

De analist en presentator denkt dat Kramer een goede aankoop is voor Feyenoord. "Als je er zeventien maakt bij ADO Den Haag, waarbij je vijftig procent van de tijd op je eigen helft speelt, dan kun je er 22 maken bij Feyenoord. Zonder twijfel", zo zegt hij tegen Voetbal International.

Daarentegen denkt hij dat Richards het ook niet slecht doet als hij een heel seizoen in de spits mag lopen. "Zet Colin Kâzım-Richards in de spits en die maakt er in dertig wedstrijden vijftien. Wie zou jij dan kiezen? Ik vraag me wel af waarom ze (Kramer, red.) hem uitgerekend nu halen", zo vraagt hij zich dat hardop af. "Ze hebben al vijf, zes keer de kans gehad. Nu valt de voorbereiding tegen en halen ze hem alsnog."

Kramer werd afgelopen weekend gepresenteerd bij Feyenoord en speelde nog niet mee in het duel met FC Utrecht. De spits is echter vanaf dit weekend wel inzetbaar. De vraag is of Kramer in de basis zal spelen. "Deze jongen kan slagen, maar alleen als hij speelt. Bij ADO nam hij soms een halve snipperdag als hij de training niet leuk vond. Als je Kramer als pinchhitter gebruikt, dan kun je hem beter gelijk bij het oud vuil zetten."

Kramer scoorde afgelopen maandag zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord. De spits deed mee met Jong Feyenoord en schoot de bal vanaf elf meter raak.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner