13.08.2015 20:58

Update: 'Reijnen voor drie jaar naar Groningen'

Aanvoerder Etiënne Reijnen zoekt zijn collega Kevin Begois op na het duel met PEC Zwolle. SC Cambuur heeft zojuist 2-2 gespeeld. (12-08-2015)
Aanvoerder Etiënne Reijnen zoekt zijn collega Kevin Begois op na het duel met PEC Zwolle. SC Cambuur heeft zojuist 2-2 gespeeld. (12-08-2015)

FC Groningen heeft zich bij SC Cambuur gemeld voor verdediger Etiënne Reijnen. De Groningers zien in hem de ideale opvolger van Eric Botteghin.

Botteghin rondt momenteel de overgang naar Feyenoord af. De verdediger is in Rotterdam voor de medische keuring. De Braziliaan heeft al meerdere malen aangegeven dat hij graag naar Rotterdam wil om zijn voetballoopbaan voort te zetten. Om het vertrek van Botteghin op te vangen denkt Groningen aan Etiënne Reijnen.

Technisch directeur van Cambuur Henry van der Vegt bevestigt de interesse in Reijnen tegenover de Leeuwarder Courant. Hij weet echter niet of het tot een eventuele transfer komt. "Maar we worden niet verrast", zegt hij. Cambuur is zelf namelijk al bezig om een opvolger voor Reijnen te contracteren. Wie dat is, dat laat de beleidsbepaler niet los.

Reijnen kwam in de zomer van 2014 over van AZ Alkmaar. In Alkmaar had de speler geen basisplaats, bij SC Cambuur zou hij zich kunnen ontwikkelen om een nieuwe stap te maken. Dat deed hij het afgelopen seizoen, waardoor een transfer naar Groningen tot de mogelijkheden behoort.

Update: 13-08-2015 20:58:

FC Groningen en SC Cambuur lijken snel klaar te zijn met de onderhandelingen rondom Etiënne Reijnen. De Groningers klopten na het vertrek van Eric Botteghin aan bij SC Cambuur om de verdediger over te nemen en dat is gelukt.

Volgens diverse media wordt Reijnen morgenvroeg als nieuwe speler van FC Groningen gepresenteerd. De mandekker, die vorig seizoen zijn eerste jaar in het shirt van de Friezen meemaakte, tekent voor drie jaar bij de club die dit seizoen uitkomt in de groepsfase van de Europa League.

Reijnen kwam in het verleden uit voor FC Zwolle en AZ en speelde inmiddels een kleine driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. De mandekker kwam tot negentig wedstrijden in de Eredivisie en speelde negenmaal in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner