13.08.2015 21:59

De Sa hoopt op stuntje tegen oud-werkgever

Lesly de Sa (l.) en Rochdi Achenteh (r.) vechten een duel uit tijdens het competitieduel Willem II - Vitesse. (09-08-2015)
Lesly de Sa (l.) en Rochdi Achenteh (r.) vechten een duel uit tijdens het competitieduel Willem II - Vitesse. (09-08-2015)

Aankomende zaterdag staat er een bijzondere wedstrijd op het programma. Ajax - Willem II is weliswaar geen bijzonder affiche, maar het feit dat er maar liefst drie huurlingen van Ajax voor de Tilburgers spelen, is wel een opmerkelijke situatie.

Willem II wist het in de afgelopen transferperiode te presteren om op één dag melding te maken van drie voltooide transfers. Lesly de Sa, Ruben Ligeon en Richairo Živković maakten allemaal tijdelijk de overstap naar Brabant om ervaring op te doen. Naast die drie huurlingen heeft Dico Koppers een verleden bij Ajax, maar hij staat niet meer onder contract in de hoofdstad van Nederland.

De Sa staat zaterdag dus samen met drie oud-spelers van Ajax in de Amsterdam ArenA. "We hebben een goede groep en gaan voor elkaar door het vuur. In deze Eredivisie kan iedereen van elkaar winnen", kijkt de aanvaller met Omroep Brabant hoopvol vooruit naar die wedstrijd tegen Ajax. "Als wij ons eigen spel spelen, moet er wel wat mogelijk zijn in de ArenA. Al zal het natuurlijk niet makkelijk worden."

Van de drie huurlingen bij Willem II, lijkt De Sa het minste kans te hebben op een terugkeer bij Ajax. De flankspeler is voor het tweede jaar op rij verhuurd door de Amsterdammers, die ook nog toestonden dat Willem II een optie tot koop bedong tijdens de onderhandelingen. 

"Door nu een goed seizoen te draaien, wil ik met het verleden afrekenen", hoopt De Sa, die ook bij Go Ahead Eagles geen onuitwisbare indruk achterliet. Met het scoren in de ArenA, zal die indruk al een stuk permanenter zijn. "Dan zal ik gewoon juichen. Als je scoort, mag je blij zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner