14.08.2015 14:13

Adelaarshorst is bijna klaar voor eerste duel

Het seizoen in de Jupiler League is in volle gang en Deventer is er zo goed als klaar voor. Go Ahead Eagles werkte in de zomerstop aan de verbouwing van de Adelaarshorst en is klaar voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

In enkele maanden is de capaciteit van de Adelaarshorst met tweeduizend stoeltjes vergroot naar ongeveer tienduizend plaatsen. Zondag 16 augustus ontvangt Go Ahead Eagles tegenstander SC Telstar in eigen huis, waardoor het nieuwe stadion in gebruik kan worden genomen.

Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie via de play-offs, maar de plannen voor de verbouwing van het stadion lagen er al. Ondanks het feit dat het budget dankzij de degradatie een stuk krapper werd, besloot de club de plannen door te zetten. Go Ahead Eagles hoopt in de toekomst nog twee tribunes te verbouwen, waardoor een snelle promotie naar de Eredivisie gewenst is.

Met de huidige verbouwing van de Adelaarshorst is zo'n zeven miljoen euro gemoeid. Go Ahead Eagles kwam in het begin van het seizoen uit in de voorronde van de Europa League, maar kon door de verbouwing niet in eigen huis spelen tegen Ferencvárosi TC. FC Emmen bood een oplossing en stelde het stadion van de club beschikbaar voor de Europese wedstrijd. In Nederland speelde Go Ahead Eagles nog knap met 1-1 gelijk tegen de Hongaren, maar in Boedapest ging de club hard onderuit: 1-4.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner