14.08.2015 18:10

Heerenveen met St. Juste naar FC Utrecht

Jerry St. Juste (l.) is te sterk voor Valeri Qazaishvili (r.) tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Vitesse. (28-05-2015)
Jerry St. Juste (l.) is te sterk voor Valeri Qazaishvili (r.) tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Vitesse. (28-05-2015)

Heerenveen start zondag tegen FC Utrecht met dezelfde elf spelers als in het gewonnen thuisduel met De Graafschap (3-1) van dinsdag. Ook de toen uitgevallen Jerry St. Juste is er in Utrecht weer bij. De verdediger viel uit met knieklachten, maar kon woensdag de training al weer hervatten.

"FC Utrecht speelt 5-3-2 of soms 5-2-3", zei trainer Dwight Lodeweges. "Dat is radicaal anders dan we gewend zijn. De vraag is of wij daar op kunnen anticiperen en tegelijk ons eigen spel kunnen blijven spelen."

De Utrechters missen nog altijd de geblesseerde aanvaller Ruud Boymans en verdedigers Jeff Hardeveld en Ramon Leeuwin. Erik ten Hag trainde vrijdag besloten in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen na het verloren openingsduel in De Kuip tegen Feyenoord van zaterdag (3-2).

"Zeker voor de nieuwe jongens was het goed om in het stadion te kunnen kennismaken met de omstandigheden", zei Ten Hag. "Hier heb je normale veldafmetingen, reële afstanden. We wilden wat dingen uitproberen en dat hebben we nu kunnen doen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner