15.08.2015 15:40

Fries' talent is rustig: "Ik kom net kijken"

Toen Branco van den Boomen in 2014 kreeg te horen dat zijn contract bij Jong Ajax niet werd verlengd, kwam dit aan als een harde klap, maar de middenvelder annex verdediger rechtte de rug. Via FC Eindhoven kwam hij terecht bij sc Heerenveen, waar hij niet te hard van stapel wil lopen.

"Ik moet eerst maar eens bewijzen dat ik het niveau bij Heerenveen aan kan, dat ik mijn gebrek aan snelheid voldoende kan compenseren met slimheid", vindt Van den Boomen in een gesprek met de Leeuwarder Courant. Van den Boomen speelde in zijn eerste jaar in de Jupiler League, in dienst van Jong Ajax, vijftien wedstrijden. Daar zagen ze het echter niet in hem zitten, waardoor hij mocht vertrekken.

FC Eindhoven bood de twintigjarige een contract aan en liet hem in zijn debuutseizoen meteen 37 wedstrijden voetballen. Bij sc Heerenveen debuteerde hij uiteindelijk in de Eredivisie. "Ik kom net kijken, ik voel me nog niet een echte prof. Dat verandert als ik dit seizoen veel ga spelen. Als jongetje droomde ik ervan om in de Eredivisie te voetballen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner