15.08.2015 20:03

Geen verrassingen in basis Excelsior en AZ

Dabney (l.) en Mohamed El Makrini (r.) duelleren tijdens SC Cambuur - AZ Alkmaar om de bal. (29-11-2014)
Dabney (l.) en Mohamed El Makrini (r.) duelleren tijdens SC Cambuur - AZ Alkmaar om de bal. (29-11-2014)

De opstelling van zowel Excelsior als van AZ, de ploegen die zaterdagavond in Rotterdam tegenover elkaar staan, kent geen verrassingen. Dat komt mede doordat AZ-coach John van den Brom vrijdag zijn basiself al bekend maakte.

Van den Brom liet tijdens de persconferentie waarin hij vooruitblikte op het treffen met Excelsior namelijk al weten dat zijn basiselftal op twee posities gewijzigd zou zijn ten opzichte van het duel met Ajax van afgelopen zondag. Dabney dos Santos moest voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers nog afhaken in de warming-up met een lichte blessure. Nu is hij fit genoeg om daadwerkelijk in de basis te starten. Dat gaat ten koste van Achille Vaarnold, die tegen Ajax nog zijn Eredivisiedebuut maakte. Voorin is er een basisplaats voor Guus Hupperts. Hij houdt Joris van Overeem op de bank.

Net als zijn collega van AZ heeft ook Excelsior-trainer Alfons Groenendijk geen verrassingen in petto. Hij begint met dezelfde elf namen als woensdag tegen NEC. Dat betekent dat de nieuwe flankspelers in Rotterdamse dienst, Nigel Hasselbaink en Brandley Kuwas, beiden weer een basisplek hebben. Jordan Botaka en Daryl van Mieghem beginnen dus opnieuw als wisselspeler.

De wedstrijd tussen Excelsior en AZ is hier live te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner