16.08.2015 11:51

FC Groningen start met Reijnen tegen PSV

Vitesse-aanvaller Bertrand Traoré (l.) schakelt een tandje bij om de bal van Etiënne Reijnen (r.) zijn voeten te veroveren. (04-02-2015)
Vitesse-aanvaller Bertrand Traoré (l.) schakelt een tandje bij om de bal van Etiënne Reijnen (r.) zijn voeten te veroveren. (04-02-2015)

FC Groningen begint zondagmiddag met nieuweling Etiënne Reijnen in de basis. FC Groningen-trainer Erwin van de Looi moet wegens blessureleed bij Rasmus Lindgren en het vertrek van Eric Botteghin gelijk een beroep doen op de verdediger. PSV-trainer Phillip Cocu heeft geen wijzigingen doorgevoerd in zijn basiselftal.

Ondanks het gelijkspel tegen ADO Den Haag (2-2, red.) heeft PSV-trainer Cocu gekozen voor dezelfde elf basisspelers. Simon Poulsen, die afgelopen zomer overkwam van AZ Alkmaar, begint daardoor wederom op de bank. Cocu heeft bij de reserves wel één wijziging doorgevoerd. Suently Alberto is er niet bij. Zijn plaats op de bank wordt ingenomen door Jordy de Wijs. De jonge verdediger kwam vrijdagavond nog 45 minuten in actie namens Jong PSV tegen MVV (3-2 overwinning, red.).

Van de Looi heeft achterin noodgedwongen alleen Hans Hateboer laten staan. Eric Botteghin, die vertrok naar Feyenoord, is vervangen door Reijnen. Rasmus Lindgren heeft een liesblessure. In zijn plaats speelt Johan Kappelhof. Ook Abel Tamata is geblesseerd, waardoor Lorenzo Burnet start als linksback.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner