16.08.2015 14:19

PSV langs Groningen dankzij goals Narsingh

PSV komt tegen FC Groningen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Luciano Narsingh viert zijn doelpunt op gepaste wijze. (16-08-2015)

Luciano Narsingh heeft PSV eigenhandig langs FC Groningen geholpen. Het duel in Eindhoven eindigde in een 2-0 overwinning voor PSV. De vleugelaanvaller nam beide treffers voor zijn rekening.

Er viel weinig te beleven tijdens de eerste helft van PSV - FC Groningen. PSV had tijdens de eerste 45 minuten een overwicht en kwam na zeven minuten al op voorsprong. Maxime Lestienne wist met een geweldige pass Luciano Narsingh oog in oog met FC Groningen-doelman Sergio Padt te zetten. Narsingh ging vervolgens om doelman Padt heen en schoof de bal met links in het doel: 1-0.

Na de vroege voorsprong bleef PSV een overwicht houden, maar grote kansen werden er tijdens het eerste bedrijf niet gecreëerd. In de slotfase van de eerste helft ontstond er nog wel wat commotie. FC Groningen-aanvaller Bryan Linssen ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, terwijl Andrés Guardado en Albert Rusnák na een opstootje op de bon werden geslingerd door scheidsrechter Danny Makkelie.

Het eerste kwartier na rust begon enerverend. Narsingh kreeg een tweetal goede mogelijkheden. De eerste kwam tot stand na een heerlijke pass van de sterk spelende Andrés Guardado. De Mexicaan wist Narsingh alleen voor de keeper te zetten, maar de vleugelaanvaller kreeg de bal niet achter doelman Padt. Even later kreeg Narsingh een vrije schietkans, maar de buitenspeler zag zijn poging nipt over het doel verdwijnen.

Narsingh bleef tijdens het tweede bedrijf zoeken naar een tweede treffer. In de 66e minuut kreeg de vleugelaanvaller, wederom op aangeven van Guardado, een grote mogelijkheid. Narsingh raakte de bal niet goed, waardoor hij een afzwaaier produceerde. Tien minuten later was het wél raak. Een mislukte pass van Adam Maher kwam plotseling voor de voeten van Narsingh terecht. De aanvaller schoot de bal vervolgens in de verre hoek en liet Padt kansloos: 2-0.

In de slotfase kregen Lestienne namens PSV en Michael de Leeuw voor FC Groningen nog een grote mogelijkheid, maar het bleef 2-0 in Eindhoven. PSV komt daardoor op vier punten, FC Groningen blijft op één punt staan. PSV speelt volgende week een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, terwijl FC Groningen het in eigen huis opneemt tegen Excelsior.

Door: Jurre Hermans