16.08.2015 16:03

Trefzekere Narsingh weer vrij in het hoofd

Voor het eerst sinds zijn tijd bij sc Heerenveen scoorde rechtsbuiten Luciano Narsingh zondag twee keer in één wedstrijd. "Dit moet mijn seizoen worden", reageerde de 24-jarige international na het duel tegen FC Groningen dat hij met zijn twee doelpunten besliste (2-0).

De vleugelaanvaller had in de voorbereiding en in de eerste twee officiële duels van de Eindhovenaren veel kansen nodig en staat onder druk omdat op zijn positie met Gastón Pereiro een talentvolle versterking werd gehaald. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de trainer heb kunnen belonen", blikte hij terug op zijn twee treffers.

Narsingh was bij PSV lang uitgeschakeld door een blessure en ook afgelopen seizoen haalde hij daarom niet het gewenste niveau, bekende de 24-jarige international. "Het heeft lang in mijn hoofd gespeeld."

Vrijheid
Hij genoot afgelopen zomer van twee weken vakantie en begon al een week eerder dan de groep individueel met trainen in Amsterdam. "Ik ben nu al vier stappen verder dan vorig jaar. Ik voel me nu pas echt top. Ik moet het hebben van mijn vrijheid. Ik ben weer vrij in mijn hoofd. Er zijn geen excuses meer. Nu is het vooruit kijken."

Narsingh maakte zijn tweede doelpunt zondag vanaf links. De aanvaller beloofde dat hij tijdens de wedstrijd veel en vaak van positie zal gaan wisselen met de nieuwe Belgische linksbuiten Maxime Lestienne. "We praten veel. De twee posities liggen me wel en hij vindt het prettig om van rechts te spelen. We zijn vrij om te wisselen zolang de posities maar bezet zijn. Het maakt ons minder voorspelbaar."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner