16.08.2015 16:31

Matig Utrecht en Heerenveen spelen gelijk

Sébastian Haller heeft zojuist vanaf elf meter de 1-0 gescoord tegen sc Heerenveen. De spits faalt niet vanaf de penaltystip. (16-08-2015)

Een teleurstellend duel tussen FC Utrecht en sc Heerenveen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Diep in de tweede helft was het Luciano Slagveer die een strafschop van Sébastien Haller ongedaan maakte (1-1).

De wedstrijd in Utrecht ging uitstekend van start met vroege mogelijkheden voor beide ploegen via Willem Janssen en Simon Thern. Vervolgens zakte het tempo echter naar een bedenkelijk niveau. Waar trainers Erik ten Hag en Dwight Lodeweges hadden aangekondigd te gaan aanvallen, werd er vooral gecontroleerd door beide elftallen.

Pas kort voor de rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken toen Lucas Bijker onbegrijpelijk hands maakte na een verre ingooi. Daardoor kon Haller vanaf de penaltystip de 1-0 en zijn derde seizoenstreffer laten aantekenen. Hierna kreeg Utrecht via twee goede voorzetten van Sean Klaiber de kans om nog voor de theepauze de 2-0 te laten aantekenen, maar dit liet de ploeg na.

Ook de tweede helft was bij vlagen slaapverwekkend. Utrecht controleerde de voorsprong dan ook lange tijd met verve, terwijl het zelf ook amper kansen creëerde. Pas diep in de slotfase kreeg Heerenveen haar eerste grote kans van het tweede bedrijf en direct was het raak. Een voorzet van Thern op invaller Henk Veerman leverde net geen kopbal op, maar vervolgens schoot de bal door op de meegelopen Slagveer die vanaf de rechterkant prachtig tegendraads in de verre hoek schoot: 1-1.

Kort voor het laatste fluitsignaal kreeg Utrecht via een kopbal van Haller npg een ideale mogelijkheid op een 2-1 overwinning, maar een prachtige reflex van Erwin Mulder zorgde ervoor dat het bij een gelijkspel bleef. Een uitslag waar beide ploegen gezien het spelbeeld weinig op af te dingen hebben.