16.08.2015 18:38

Heracles opent nieuw stadion feestelijk

Oussama Tannane heeft Heracles Almelo op voorsprong gezet tegen NEC Nijmegen. De Heraclied scoorde uit een zeer fraaie vrije trap. (16-08-2015)

In een sfeervol en vernieuwd Polman Stadion heeft Heracles zondagmiddag de eerste competitieoverwinning geboekt. NEC werd verslagen door onder andere een heerlijke zondagstreffer van enfant terrible Oussama Tannane: 3-0.

Met de sfeer zat het in ieder geval goed in Almelo. De start was tevens veelbelovend. Oussama Tannane verzorgde namelijk al vroeg van grote afstand de openingstreffer. Het enfant terrible van Heracles schoot een vrije trap via een zwabberschot in het Nijmeegse doel: 1-0. Na het doelpunt bleef het initiatief bij de thuisploeg. Het team van coach John Stegeman blonk uit door creatieve en snelle aanvallen.

Brahim Darri vanaf links en doelpuntenmaker Tannane vanaf rechts stichtten veel gevaar in de defensie van NEC. Via afstandsschoten ontstonden de echte mogelijkheden voor het doel van Hannes Halldórsson. Zo kregen onder andere Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns kansen op verdubbeling van de score. Tegenstander en promovendus NEC had in de eerste helft op een kopballetje van Navarone Foor weinig in te brengen.

In de tweede helft was het begin opnieuw voor Heracles Almelo. Zo zorgde Tannane voor gevaar via een gevaarlijk schot en was het even later weer vroeg raak. NEC-goalie Halldórsson blunderde op een poging van Darri waardoor de alerte Thomas Bruns kon scoren uit de rebound: 2-0. Enkele minuten na de goal mocht Marcel Appiah met een rode kaart inrukken na een hard ogende charge. De rechtsback van NEC raakte echter tegenstander Mark-Jan Fledderus niet.

De ruimtes voor de thuisploeg werden groter en groter. Brahim Darri schoot vlak voor zijn wisselbeurt nog naast en Bel Hassani zag zijn kopbal het doel missen. Na ongeveer driekwart wedstrijd had scheidsrechter Jochem Kamphuis de tweede rode kaart moeten tonen aan NEC. Bart Buysse haalde namelijk de doorgebroken Oussama Tannane neer, maar kreeg niets. Een kwartier voor tijd zorgde spits Wout Weghorst op aangeven van uitblinker Tannane zelfs nog voor 3-0.

Door: Koen Larmit