16.08.2015 18:54

Man City slaat in direct duel gat met Chelsea

Sergio Agüero had eerder een aantal grote kansen, maar wist die niet te benutten. Bij zijn vierde poging schiet hij de bal onhoudbaar langs doelman Asmir Begović. (16-08-2015)

Manchester City heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Chelsea. Voor eigen publiek was de club uit Manchester met 3-0 te sterk voor de regerend kampioen van Engeland. Dankzij de zege heeft City nu al een gat van vijf punten op de manschappen van trainer José Mourinho.

Het was Sergio Agüero die de klok sloeg in de eerste helft. Vanaf de eerste minuut was hij een ware plaag voor de verdediging van Chelsea. Afgelopen weekeinde ontbrak hij nog vanwege wedstrijden met Argentinië in de zomer. Maar het moge duidelijk zijn dat de dribbelaar voor een gigantische kwaliteitsimpuls zorgt bij Manchester City. Het begon met een kans na dertig seconden. Oog in oog met Chelsea-doelman Asmir Begović kwam de vervanger van Thibaut Courtois als winnaar uit de strijd. Daarna lag de keeper nog tweemaal in de weg bij goede pogingen van Agüero.

De international liet zich niet uit het veld slaan door de knappe reddingen van Begović. Zijn doorzettingsvermogen werd dan ook beloond. Na een combinatie met Yaya Touré in de kleine ruimte draaide Agüero zich goed vrij en prikte hij de bal in de linker onderhoek. Chelsea had het enorm lastig met de razendsnelle aanvallers van City. De Londenaren kwamen in de eerste helft niet eens tot een schot op doel. Het kwam bovendien bijna op een 2-0 achterstand bij een indraaiende vrije trap van Aleksandar Kolarov. Eliaquim Mangala hoefde de bal alleen vooruit te koppen om te scoren. Toch lukte het de centrale verdediger om de bal naast te knikken.

Aan het begin van het tweede bedrijf was het Chelsea dat de controle had. De Londenaren konden door het wisselen van John Terry voor Kurt Zouma verder naar voren druk zetten. Man City kwam zodoende aardig in de problemen. Desondanks hoefde het geen kans weg te geven en lukte het de aanvallers van Chelsea niet om de druk om te zetten in een uitgespeelde aanval. Vooral Diego Costa was ongelukkig in zijn acties. Hij werkte hard voor elke bal, maar zonder resultaat.

Twintig minuten voor tijd kwam Chelsea pas tot de eerste kans van de wedstrijd. Eden Hazard zette zijn tegenstander op het verkeerde been. De Belgische aanvaller schoof vervolgens vanaf twaalf meter de bal in de handen van doelman Joe Hart. Het was een andere Belg die de wedstrijd besliste: Vincent Kompany. De aanvoerder knikte vanuit een corner de 2-0 raak. Het slotakkoord was voor Fernandinho, die met een afstandsschot de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door: Robin Tibbe