16.08.2015 20:08

'Katterig gevoel' bij Ten Hag na gelijkspel

Erik ten Hag veroverde zondagmiddag zijn eerste punt als trainer van FC Utrecht. Een goed gevoel houdt de coach echter niet over aan het duel met sc Heerenveen, want het zag er lang naar uit dat de Utrechters zouden zegevieren.

Op de vraag van de NOS of het gelijkspel voelde als een nederlaag, antwoordde Ten Haag het volgende: "Het is wel vervelend. Als je de hele wedstrijd controleert, de meeste kansen uitspeelt, betrekkelijk weinig weggeeft en je speelt 1-1, dan is het een katterig gevoel."

Ten Hag denkt dat er genoeg potentie in de huidige selectie van FC Utrecht zit. "Maar er zit ook veel werk voor ons in. We moeten leren van onze fouten en de dingen die goed zijn benadrukken. We moeten duidelijk zuiniger zijn in balbezit en meer initiatief tonen. Daardoor kunnen we ook meer controle in de wedstrijd krijgen."

De nieuwe trainer voelt geen druk van het publiek, dat af en toe zijn ongenoegen liet blijken tijdens de wedstrijd tegen de Friezen. "We moeten realistisch zijn. Dat heeft ook te maken met de kracht van de selectie. Ik denk dat we heel veel spelers hebben die jong zijn en zich nog moeten ontwikkelen. Die groei moet gedurende het seizoen gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner