16.08.2015 20:53

Mourinho furieus: "Dit is een nep resultaat"

Trainer José Mourinho van Chelsea had zondag na de harde nederlaag van zijn ploeg bij Manchester City (3-0) weer een geheel eigen mening. "Dit is een nep resultaat", brieste de Portugees, die vond dat zijn ploeg helemaal niet verdiende te verliezen. "In de eerste helft won het beste team, maar in de tweede helft was Chelsea veel beter. Toch werd het door onze eigen fouten nog 2-0 en 3-0."

Mourinho was kritisch op scheidsrechter Martin Atkinson, die kort voor rust een elleboogstoot van Fernandinho op het achterhoofd van Diego Costa niet bestrafte. "Dat had een rode kaart moeten zijn. En Yaya Touré had ook een tweede gele kaart moeten krijgen", verwees de Portugees naar de middenvelder van Manchester City, die in de slotfase ontsnapte.

De Portugees baarde opzien door voor het eerst John Terry te wisselen. Het clubicoon van Chelsea was in 176 wedstrijden onder Mourinho nooit naar de kant gehaald, maar bleef nu na rust achter in de kleedkamer. "Ik wist dat City op de counter ging spelen en Kurt Zouma is mijn snelste verdediger. Daarom bracht ik hem in. Ik heb verder het volste vertrouwen in Terry."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner