17.08.2015 09:25

"Kâzım-Richards een gevaar voor Feyenoord"

Colin Kâzım-Richards (r.) wordt tijdens SC Cambuur - Feyenoord vervangen door Michiel Kramer (l.). (16-08-2015)
Colin Kâzım-Richards (r.) wordt tijdens SC Cambuur - Feyenoord vervangen door Michiel Kramer (l.). (16-08-2015)

Colin Kâzım-Richards heeft een reprimande gehad van Willem van Hanegem. De oud-Feyenoorder haalt uit naar de spits en geeft aan dat hij een potentieel gevaar is voor de Rotterdammers.

De 0-2 overwinning op SC Cambuur werd overschaduwd door de maniertjes van Colin Kâzım-Richards. De aanvaller werd gewisseld en was woedend. Hij gaf zelf aan dat hij vooral boos was op zichzelf: "Ik miste eerder een 150 procent kans", zei hij. 

Willem van Hanegem keurt het gedrag van de Feyenoord-aanvaller af. "Een groot gevaar voor Feyenoord is Kâzım-Richards met zijn maniertjes", aldus de oud-speler in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Als trainer moet je uitkijken dat hij de sfeer niet verpest. Vaak trekken andere jongens die ook reserve staan naar zo iemand toe en dat is een gevaarlijke situatie. Als Kâzım-Richards zijn rol niet begrijpt, moet je hem snel verkopen."

Begrijpt hij zijn rol wel, dan kan hij nog steeds van toegevoegde waarde zijn, zo is de mening van De Kromme. "Kâzım moet duidelijk worden gemaakt wat zijn rol is en dat hij ook zó belangrijk kan zijn voor een team dat eindelijk weer eens het kampioenschap kan halen. Die jongen ziet toch ook wel in dat hij geen geweldenaar is, hoop ik?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner