17.08.2015 12:22

Houtman geniet: "Kan uitgroeien tot een held"

Colin Kâzım-Richards (r.) wordt tijdens SC Cambuur - Feyenoord vervangen door Michiel Kramer (l.). (16-08-2015)
Colin Kâzım-Richards (r.) wordt tijdens SC Cambuur - Feyenoord vervangen door Michiel Kramer (l.). (16-08-2015)

Peter Houtman denkt dat Michiel Kramer de perfecte spits is voor Feyenoord. Hij verwacht dat de aanvaller een publiekslieveling kan worden.

Houtman was zelf jaren spits van de Rotterdammers en groeide uit tot een clubheld. Hij weet wat de fans van een spits verwachten. "In Rotterdam zeggen ze waar het op staat. Voor nieuwe spelers is dat vaak wennen. Je moet ermee kunnen omgaan. Er zijn spelers geweest die echt 'Kuipvrees' hadden. Ik denk niet dat Kramer daar last van gaat hebben. Hij is een nuchtere Rotterdammer". aldus Houtman tegen de NOS. "Kramer kan uitgroeien tot de nieuwe held in De Kuip."

Houtman somt het rijtje met topspitsen die voor Feyenoord speelden op: "Jozsef Kiprich, Mike Obiku, Dirk Kuyt, Pierre van Hooydonk, John Guidetti, Graziano Pellè; allemaal spelers die een bepaalde band met het publiek hadden", zo zegt Houtman. "Ze hadden ook allemaal wel iets speciaals. Kiprich liep altijd puffend rond. Ik ben er nooit mee bezig geweest hoe ik een held kon worden. Ik was een nuchtere Rotterdamse jongen en wilde slagen in De Kuip."

Het verhaal van Houtman en van Kramer loopt redelijk evenredig aan elkaar. De oud-spits kwam van een kleinere club (FC Groningen) om te slagen bij Feyenoord. Dat is overigens niet per definitie een formule voor succes. "Er kijken in De Kuip heel veel ogen naar je. Zeker als je dat vergelijkt met een club als ADO Den Haag. De druk is immens. Maar voorlopig kan hij niet stuk. Debuteren en scoren. Dan ben je de man. Zeker als je hard werkt en normaal doet. Daar houden we in Rotterdam van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner