17.08.2015 13:30

Bad boy van de Eredivisie jaagt op revanche

Oussama Tannane heeft zojuist een prachtig doelpunt gemaakt uit een vrije trap. De Heracles Almelo-speler zet daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong tegen NEC. (16-08-2015)
Oussama Tannane heeft zojuist een prachtig doelpunt gemaakt uit een vrije trap. De Heracles Almelo-speler zet daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong tegen NEC. (16-08-2015)

Oussama Tannane heeft het weekend van zijn leven meegemaakt. De speler van Heracles Almelo kreeg het vertrouwen van trainer John Stegeman en betaalde dat uit met een doelpunt en een assist. Daarmee sluit hij een lastige periode af en is voor deze week de Speler van de Week bij Voetbal.com.

Lastig, dat is het mooie woord voor Oussama Tannane. Het is tevens het woord dat dit Eredivisie-weekend wellicht het beste kan omschrijven. De ploegen die wonnen hadden het namelijk bijna allemaal lastig. Zo worstelde Feyenoord zich langs SC Cambuur. De droom van Michiel Kramer kwam uit. Hij scoorde bij zijn debuut en droeg het shirt van zijn favoriete club. Kramer, ook een jongen met een gebruiksaanwijzing. Anwar El Ghazi is dat ook. De aanvaller van AFC Ajax scoorde twee keer. Vorige week was hij nog volop in het nieuws. Hij scoorde twee keer, maar juichte provocerend naar alles en iedereen die kritiek had op Ajax.

Lastige jongens winnen echter wel wedstrijden voor een club, zo blijkt in speelronde twee. De speler van deze week is Oussame Tannane. Als we het over een enfant terrible van de Eredivisie hebben, dan is hij met uitstek de man die daarvoor in aanmerking komt. Tannane werd uit de selectie gezet van Heracles Almelo. Eind vorig seizoen werd het John Stegeman te veel. "Er is weer iets gebeurd waarbij Oussama, tijdens de training, zijn emoties niet onder controle had", zei de trainer toen op de website van de club.

Op 6 mei 2015 keerde Tannane terug in de selectie van Heracles, maar zijn echte revanche haalt hij nu. De aanvaller was goud waard voor zijn ploeg. Tegen NEC nam hij in de beginfase een vrije trap en hij scoorde direct. Vervolgens vormde hij een plaag voor de defensie van de Nijmegenaren. Bij de 3-0 was hij de aangever en daarmee maakte hij zijn status als groot talent waar. Dat er nog werk aan de winkel is, is wel duidelijk. Tannane pakte ook nog een gele kaart mee voor een ongelukkige overtreding.

Tannane weet als geen ander dat hij nog veel aan zichzelf moet werken en krijgt daarbij wel wat hulp van Heracles Almelo. Voorzitter Jan Smit had beloofd dat als de speler twee keer zou scoren tegen NEC dat hij zijn shirt uit mocht trekken. De gele kaart zou hij dan betalen. Leuk en aardig, maar als Tannane dat deze week had gedaan dan had hij er met zijn tweede gele kaart af kunnen gaan. Ondertussen blijft de bad boy hard werken. Niet alleen op het veld, ook daarnaast. Hij heeft psychologische hulp genomen om zijn temparament onder controle te houden. Heracles ziet de toegevoegde waarde van Tannane in en wil hem dan ook graag hierbij helpen. Het weet namelijk dat een Tannane in vorm cruciaal kan zijn in de strijd tegen degradatie. Lastige jongens kunnen namelijk wedstrijden winnen. 

Door: Vishal Kallan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner