18.08.2015 08:24

Van Gaal op jacht naar Champions League

Louis van Gaal opent dinsdag met Manchester United de jacht op een plek in de Champions League. De Engelse topclub ontvangt Club Brugge op Old Trafford.

De ploeg van Van Gaal wil voor eigen publiek een voorschot nemen op kwalificatie voor het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De return is op 26 augustus in Brugge. "Er staat veel druk op deze wedstrijd, want we willen erg graag in de Champions League uitkomen", zei Van Gaal. "Dat is een voorname doelstelling."

Manchester United begon de Premier League met twee overwinningen, al ging dat zowel tegen Tottenham Hotspur (1-0) als bij Aston Villa (0-1) niet heel overtuigend. Daley Blind en Memphis Depay zijn de eerste weken van het seizoen verzekerd van een basisplaats bij de 'Mancunians', die vorig jaar helemaal geen Europees voetbal speelden. Van Gaal was zelf in het seizoen 2010-2011 met Bayern München voor het laatst present in de Champions League.

Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna spelen met Lazio tegen Bayer Leverkusen, doelman Boy Waterman treft met zijn Cypriotische ploeg Apoel de Kazachse kampioen Astana.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner