18.08.2015 11:01

Waterman wil naar de Champions League

Boy Waterman (r.) praat bij met Nuno Morais (l.) na afloop van het duel in de voorronde van de Champions League tussen Vardar Skopje en APOEL Nicosia. (21-07-2015)
Boy Waterman (r.) praat bij met Nuno Morais (l.) na afloop van het duel in de voorronde van de Champions League tussen Vardar Skopje en APOEL Nicosia. (21-07-2015)

Boy Waterman wil dit seizoen per se in de Champions League spelen. De Nederlandse doelman tekende tijdens de huidige transferperiode bij APOEL Nicosia en staat op de drempel van de Champions League.

De Champions League was voor Waterman de belangrijkste reden om een contract bij APOEL Nicosia uit Cyprus te tekenen. "Niet vanwege het weer, dat wel top is trouwens. Maar APOEL heeft de afgelopen jaren fantastische resultaten gehaald. De club is de laatste zeven jaar vijf keer kampioen geworden en speelde drie keer in de groepsfase van de Champions League. In 2012 werd zelfs de kwartfinale gehaald. Daarin was Real Madrid te sterk. En nu maken we dus weer kans op de Champions League", aldus Waterman tegenover De Telegraaf.

"Dat verlangen is heel erg groot", doelt Waterman op spelen in de Champions League. "Ik heb de mooiste verhalen over het toernooi gehoord, maar zelf alleen maar in de voorronde gespeeld. De kans om nu in de groepsfase te komen, wil ik met beide handen pakken", aldus Waterman, die dan eerst zal moeten afrekenen met FK Astana uit Kazachstan. "We hebben zeker een kans, maar FK Astana heeft een goede, stugge ploeg. Ze hebben in de vorige ronden niet voor niets van Maribor en Helsinki gewonnen. Het vervelende is dat we dinsdag in Astana op kunstgras spelen. Ik vind de thuisclub dan altijd in het voordeel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner