18.08.2015 14:58

"Denk dat PSV titelkandidaat nummer één is"

Luciano Narsing heeft zojuist PSV op een 1-0 voorsprong gezet. De aanvaller viert het feest met zijn teamgenoten. (16-08-2015)
Luciano Narsing heeft zojuist PSV op een 1-0 voorsprong gezet. De aanvaller viert het feest met zijn teamgenoten. (16-08-2015)

Anthony Lurling denkt dat PSV de meeste kans maakt op de titel in de Eredivisie. Hij vindt vooral het middenveld van de Eindhovenaren erg goed.

In gesprek met Omroep Brabant laat de linkspoot van FC Den Bosch zijn mening gelden. "Na de eerste wedstrijden denk ik toch dat PSV weer titelkandidaat nummer één is", is zijn conclusie. "Ajax heeft veel talent en Feyenoord heeft goed ingekocht. Maar PSV heeft zo'n sterk middenveld met Pröpper en Guardado en met Luuk de Jong de beste spits van Nederland. Dus PSV is favoriet, maar ik denk wel dat Feyenoord een beter seizoen gaat draaien dan de laatste jaren."

Bij Feyenoord debuteerde Michiel Kramer. De spits van ADO Den Haag scoorde direct, maar Lurling kent de aanvaller vanuit zijn periode bij NAC Breda. "Ik heb bij NAC anderhalf jaar met hem gespeeld. Toen hij bij ons kwam, schoot hij er in de voorbereiding meteen vijftien goals in. Weliswaar tegen amateurclubs, maar hij liet meteen zien wat hij kon", aldus Lurling die weet waarom Kramer toen niet doorbrak bij NAC. "Zijn pech was dat we Matthew Amoah als eerste spits hadden en die was van beton. Die viel nooit geblesseerd uit."

NAC kent een mindere seizoensstart. Lurling ziet dat de club verloor van de twee Eerste Divisie-duels twee keer. En dat terwijl de club hardop vertelt dat het kampioen wil worden. "En daar moet NAC maar eens onmiddellijk mee ophouden", aldus Lurling die van 2007 tot en met 2014 voor NAC speelde. "Ze leggen zichzelf zoveel druk op. En met concurrenten als Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Volendam en Sparta Rotterdam wordt het nog moeilijk genoeg. Als je in januari of februari zes punten voorstaat, mag je voorzichtig over de Grote Markt gaan praten. Maar eerst moeten er nog punten binnen geharkt worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner