18.08.2015 22:40

Memphis schiet Manchester United naar zege

Met twee eerste doelpunten en een assist voor Manchester United heeft Memphis Depay op dinsdagavond de ploeg van Louis van Gaal aan een 3-1 zege geholpen tegen Club Brugge in de heenwedstrijd van de play-offs om een plek in de Champions League.

Na ruim anderhalf jaar afwezigheid klonk de Champions League hymne weer door de speakers van Old Trafford. En die hymne was voor Memphis Depay aanleiding om het thuispubliek kennis te laten maken met zijn echte kwaliteiten. Maar Memphis kon pas schitteren nadat Club Brugge al snel op een gelukkige voorsprong wist te komen. Het eerste gevaar van de thuisploeg was een vrije trap van Víctor Vázquez, die door Michael Carrick ongelukkig in zijn eigen doel werd gegleden.

Deze treffer was bijna het enige wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft. Hierna was het voornamelijk Memphis die bepaalde wat er gebeurde. Vijf minuten na de openingstreffer zette hij beide ploegen op gelijke hoogte, nadat hij zichzelf knap vrij wist te spelen op de rand van de zestien. Nadat hij voldoende ruimte voor zichzelf wist te creëren, schoot hij de bal hard tegen de touwen.

Zijn eerste officiële treffer voor Manchester United gaf Memphis het vertrouwen om zijn show voort te zetten.  Kort voor rust resulteerde dat in zijn tweede treffer. Daley Blind speelde zijn landgenoot strak in, waarna Memphis met een goede kapbeweging Cools het bos in stuurde. Met rechts krulde hij de bal daarna prachtig in de verre hoek voor de 2-1.

Na de rust liet United merken dat de kleine marge wat hun betreft niet groot genoeg was. Wayne Rooney en Memphis bleven jagen op de derde United treffer van de avond, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Tien minuten voor tijd maakte Club Brugge het zichzelf nog moeilijker, toen Brandon Mechele zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Na een eerdere overtreding op Rooney, haalde hij vervolgens de ingevallen Javier Hernández neer, die hem de bal had afgesnoept.

Waar iedereen zich neer leek te leggen bij de 2-1, deed de ingevallen Marouane Fellaini zijn landgenoten nog heel veel pijn. Na een piekfijne voorzet vanaf links van Memphis kon de Belg de bal eenvoudig inkoppen bij de tweede paal. Deze late 3-1 maakt de return van volgende week een stuk minder interessant, maar is wel een juiste afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner