18.08.2015 23:02

Lazio zonder Kishna voorbij Leverkusen

Lazio Roma gaat volgende week in Duitsland een heet avondje tegemoet. De Italiaanse ploeg versloeg dinsdagavond voor eigen publiek Leverkusen met 1-0 in de play-offs voor het hoofdtoernooi van de Champions League. International Stefan de Vrij ging in de 89e minuut per brancard van het veld af bij de thuisploeg na een botsing met een tegenstander, Ricardo Kishna bleef op de bank. Wesley Hoedt en Edson Braafheid zaten niet bij de Italiaanse selectie.

In de 26e minuut waren beide ploegen dicht bij een voorsprong. Eerst schoot Christoph Kramer namens de Duitse bezoekers van ruime afstand op de paal. In de tegenaanval deed Miroslav Klose hetzelfde na een knappe individuele actie. In de 77e minuut brak invaller Balde Diao Keita voor de thuisploeg alsnog de ban (1-0).

Het duel werd ontsierd door oerwoudgeluiden en andere racistische uitingen onder de Italiaanse aanhangers richting de donkere spelers van Leverkusen. De Zweedse arbiter Jonas Eriksson dreigde daarop de wedstrijd te staken. Na een oproep van de stadionspeaker hoefde de scheidsrechter zijn dreigement niet uit te voeren.

Sporting

In het duel tussen Sporting Portugal en CSKA Moskou (2-1) vervulde Seydou Doumbia in de eerste helft bij de bezoekers een hoofdrol. De Ivoriaan miste eerst een strafschop, maar bracht dertien minuten later alsnog de gelijkmaker op zijn naam. De openingstreffer kwam voor rekening van de Colombiaan Teofilo Gutierrez. In de slotfase zorgde Islam Slimani voor de winst voor de thuisploeg.

Bate Borisov versloeg Partizan Belgrado voor eigen publiek met 1-0.