18.08.2015 23:41

Van Gaal opgelucht: "Kan Depay wel zoenen"

Coach Louis van Gaal van Manchester United gaf dinsdagavond na de thuiszege op Club Brugge (3-1) in de play-offs voor de Champions League toe dat hij opgelucht was. "Het is een wereld van verschil, 2-1 of 3-1."

Van Gaal doelde hbij SBS6 op de geruststellende treffer van de late invaller Marouane Fellaini diep in de extra tijd. "We kunnen nu met veel meer vertrouwen volgende week aan de return in België beginnen."

Van Gaal beaamde dat hij vooral had genoten van het trefzekere spel van zijn aankoop Memphis Depay (twee doelpunten en een assist). "Zijn goals waren fantastisch. Ik kon hem wel zoenen. Maar er waren ook momenten dat ik meer oriëntatie van hem verwachtte. Hij maakte soms slechte keuzes. Maar dat gold eigenlijk voor mijn hele ploeg. We hadden het veel eerder moeten afmaken."

Volgens Van Gaal beschikt zijn huidige ploeg over voldoende kwaliteit. "We zullen als team echter nog veel sterker moeten worden. We zijn ook op de wereld om elkaar beter te maken. En er moeten nog heel veel dingen beter bij mijn ploeg."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner