19.08.2015 22:40

Valencia zet gigantische stap richting CL

Mario Pašalić (l.) wil de bal afpakken van Rodrigo de Paul. Pašalić zorgde met een treffer voor de 1-1 direct na rust. (19-08-2015)

In de laatste voorronde van het miljoenenbal heeft Valencia CF een aardige slag geslagen tegen AS Monaco. De Spanjaarden wonnen woensdagavond met 3-1 in Mestalla. Daardoor is de uitgangspositie voor Valencia goed richting de tweede wedstrijd in Zuid-Frankrijk, maar is er nog niets beslist. Monaco, vorig jaar kwartfinalist in de Champions League, zal volgende week in ieder geval tweemaal moeten scoren.

Een goed begin is de helft, zo dacht gastheer Valencia erover. Binnen vier minuten bracht linksbuiten Rodrigo zijn team op voorsprong na een misvatting in de Franse defensie: 1-0. Sofiane Féghouli zag zijn teamgenoot vrij staan bij de tweede paal en bediende de doelpuntenmaker op het randje van buitenspel met zijn hoofd. Monaco begon slecht en Valencia had een licht overwicht. De tweede kans kwam echter pas na dertig minuten.

Paco Alcácer kreeg zijn rechtervoet net niet voldoende tegen de bal na een scherpe voorzet van Gayá. Dit wapenfeitje zorgde er wel voor dat Monaco wakker werd geschud. Even later trof uitblinker Bernardo Silva namelijk de paal na een snelle counter. Ook werd een doelpunt van Anthony Martial afgekeurd wegens buitenspel. Een goal maken lukte in het eerste bedrijf nog niet voor de Monegasken.

In de tweede helft was het begin voor AS Monaco. Mario Pašalić zorgde na vier minuten voor de gelijkmaker na geschutter van Rúben Vezo.: 1-1. De vooractie was van Anthony Martial waarna Vezo de bal niet kreeg verwerkt. Tien minuten later nam Valencia echter weer de voorsprong. Na het terugkoppen bij de tweede paal van invaller Pablo Piatti kon Parejo gemakkelijk binnenschuiven. Daarmee zorgde de aanvoerder van de Spanjaarden voor de hernieuwde voorsprong: 2-1.

Na de goals golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Het beste voetbal bleef echter in handen van de thuisploeg. De grootste kans was er nog via het hoofd van doelpuntenmaker Pašalić.  In de laatste minuten werd het alsnog 3-1. Sofiane Féghouli strafte Frans geklungel af door een afvallende bal vanuit een corner te benutten. De opdracht voor Monaco is daardoor duidelijk volgende week: minimaal twee keer scoren.

Door: Koen Larmit