19.08.2015 22:46

Boëtius debuteert bij Basel met gelijkspel

Aanvaller Jean-Paul Boëtius heeft woensdagavond met een bitter gelijkspel gedebuteerd bij FC Basel.

De ex-spits van Feyenoord kwam in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv na ruim een uur in het veld bij een stand van 1-1. Zijn Zwitserse ploeg moest daarna in het eerste duel van de play-offs voor de Champions League genoegen nemen met 2-2. Volgende week is de return.

Door een treffer van Eran Zahavi kwam de club uit Israël na een half uur op voorsprong. Nog voor de rust maakte Matias Delgado uit een strafschop gelijk. Boëtius, hersteld van een dijbeenblessure, liet als invaller in de spectaculaire slotfase bij vlagen leuke dingen zien, maar persoonlijk succes bleef uit. Dankzij Breel Embolo leek Basel alsnog als winnende ploeg van het veld te stappen, maar opnieuw Zahavi besliste diep in de blessuretijd anders: 2-2.