20.08.2015 09:15

Galásek rekent op overwinning van Ajax

Tomáš Galásek is aanwezig tijdens het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)
Tomáš Galásek is aanwezig tijdens het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)

Tomáš Galásek denkt dat Ajax de groepsfase van de Europa League gaat halen. De oud-speler van onder meer Willem II en Ajax is van mening dat de Amsterdammers meer kwaliteit hebben.

De Tsjech is onder de indruk geraakt van jongens als Davy Klaassen en Anwar El Ghazi. "Dat bedoel ik dus. Bij Jablonec lopen echt geen spelers rond met de individuele kwaliteiten van die jongens. Daarom verwacht ik ook dat Ajax gaat winnen. Dat hoop ik ook. Ik heb helemaal niets met Jablonec. Ik ben een jongen van Banik Ostrava, hè."

"Jablonec is een club met veel ambitie", vervolgt Galásek tegenover het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar zijn ze knap derde geworden en hebben ze het Sparta Praag en de uiteindelijke kampioen Viktoria Plzeň nog lastig gemaakt. Dit jaar gaat het allemaal veel moeizamer. Jablonec staat negende, al zijn er pas vier competitiewedstrijden gespeeld."

"Misschien is deze ploeg wel erg jong", doelt Galásek op Ajax. "Maar het is tegenwoordig erg moeilijk om een ervaren speler binnen te halen die ook nog eens veel toevoegt aan het team. Met Christian Poulsen hadden ze een paar jaar terug zo'n type. Maar De Boer heeft veel vertrouwen in deze jongens. En er staan bij Ajax altijd weer nieuwe talenten klaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner