20.08.2015 19:48

Van Persie heeft wederom geen basisplaats

Robin van Persie heeft bij Fenerbahçe opnieuw geen basisplaats gekregen voor de eerste Europa Leaguewedstrijd tegen Atromitos. Vitor Pereira, de Portugese coach van de club uit Istanbul, geeft ook in Griekenland voorin de voorkeur aan de Braziliaan Fernandão en de Senegalees Moussa Sow. Het startende elftal telt slechts drie Turken, onder wie de geroutineerde doelman Volkan Demirel.

Van Persie hoort vrijdag of de nieuwe bondscoach Danny Blind hem nodig heeft voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Blind zei donderdag twijfels te hebben over de fitheid van de topschutter aller tijden van Oranje. "Hij worstelt met zijn algehele fitheid. Hij zal eerst minuten moeten gaan maken", aldus de bondscoach, die weet dat Van Persie als invaller pas twee keer een half uurtje heeft gespeeld voor zijn nieuwe club.

De aanvaller vertrok naar Fenerbahçe omdat hij vorig seizoen bij Manchester United ook lang niet meer altijd zeker was van een basisplaats. Met het oog op het EK van komende zomer koos Van Persie eieren voor zijn geld en verkaste naar Turkije. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner