20.08.2015 21:39

Van den Brom: "Belangrijk met oog op return"

AZ-trainer John van den Brom bekijkt de verrichtingen van zijn ploeg in het play-offduel van de Europa League met Astra Giurgiu. (20-08-2015(
AZ-trainer John van den Brom bekijkt de verrichtingen van zijn ploeg in het play-offduel van de Europa League met Astra Giurgiu. (20-08-2015(

AZ speelde donderdagavond een knotsgekke wedstrijd in Roemenie tegen Astra Giurgiu. In de play-offs van de Europa League kwamen de Alkmaarders met 0-2 voor, maar verloren wel met 3-2. Toch is trainer John van den Brom niet geheel ontevreden.

"We zijn heel goed beginnen. Ik durf wel te stellenn dat we vijf kwariter prima gespeeld hebben in een hele goede organistatie waarin we nauwelijks kansen hebben weggegeven. We creëren in de eerste helft wel kansen c.q. goals en zitten we na dertien minuten al op rozen. Dat is geweldig. Je ziet dat de ploeg vertrouwen krijgt, maar de totale wedstrijd geven we in een kwartier weg", is de lezing van Van den Brom op het Twitter-account van AZ.

"Dat gebeurt in standaardsituaties. Dat mag een keer gebeuren, misschien twee keer maar niet drie keer. Dat is te veel. Daardoor verlies je de wedstrijd. Aan de andere kant hebben we in de tweede helft uit een verslagen situatie laten zien dat we toch weer de controle kunnen pakken. We kregen niet veel kansen, maar gaven ook niets weg. Dat is belangrijk met het oog op volgende week. We verliezen met 3-2, dat klinkt misschien gek, maar dat is een hele goede uitgangspositie voor volgende week."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner