22.08.2015 13:30

Vijf Nederlanders aan de aftrap op Old Trafford

Daley Blind geeft een pass tijdens het duel in de laatste voorronde van de Champions League tussen Manchester United en Club Brugge. (18-08-2015)
Daley Blind geeft een pass tijdens het duel in de laatste voorronde van de Champions League tussen Manchester United en Club Brugge. (18-08-2015)

Om 13.45 uur gaat de Engelse Premier League verder met haar derde speelronde. Op Old Trafford staan liefst vijf Nederlanders aan de aftrap als het Manchester United van Louis van Gaal het opneemt tegen Newcastle United.

Aan de zijde van The Red Devils zijn er immers basisplaatsen voor Daley Blind, centraal achterin, en Memphis Depay. Laatstgenoemde stal afgelopen dinsdag de harten van de United-fans door tweemaal te scoren en een assist te leveren tegen Club Brugge in de voorronde van de Champions League (3-1 winst). De publiekslieveling start vanaf de linkerflank.

Ook voor Bastian Schweinsteiger is er een basisplaats. De Duitse topaanwinst is eindelijk fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen en speelt centraal op het middenveld naast een andere aanwinst: Morgan Schneiderlin. Ook andere nieuwkomers Sergio Romero en Matteo Darmian staan in de basis.

Bij Newcastle heeft oud-FC Twente-trainer Steve McClaren basisplaatsen voor drie Nederlanders. Tim Krul begint onder de lat, terwijl Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum op het middenveld te bewonderen zijn. Siem de Jong begint op de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner