22.08.2015 15:36

United bijt zich stuk op 'Oranje' Newcastle

Het eerste puntverlies voor Manchester United is een feit. De ploeg van trainer Louis van Gaal beet zich ruim negentig minuten lang stuk op de verdedigingsmuur die Newcastle United voor het eigen doel optrok. Ook Memphis Depay wist het net niet te vinden en daardoor eindigde het duel doelpuntloos (0-0).­

Op Old Trafford stonden liefst vijf Nederlanders aan de aftrap. Aan de zijde van Manchester United gaf Van Gaal zijn landgenoten Daley Blind en Depay een plek bij de eerste elf, terwijl Newcastle United-trainer Steve McClaren basisplaatsen had voor Tim Krul, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in zijn strijdplan. Siem de Jong begon op de bank bij de bezoekers.

De eerste helft begon stormachtig met enkele schitterende aanvallen van de thuisploeg. In het eerste kwartier werd Newcastle van het kastje naar de muur gespeeld. Het enige dat ontbrak, was een doelpunt. Krul was keer op keer een sta-in-de-weg. Onder meer Depay, Wayne Rooney en Juan Mata stuitten op de Nederlandse goalie. Aan de andere kant was Aleksandar Mitrović misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt, maar zijn fraaie kopbal belandde op de lat.

Ook in de tweede helft was het tempo onverminderd hoog. Newcastle beperkte zich echter steeds meer tot tegenhouden om een punt over te houden aan de wedstrijd. Dit had ten gevolg dat de thuisploeg maar mondjesmaat tot kansen kwam. Een kwartier voor tijd was invaller Javier Hernández de man die de score had moeten openen. De bal viel pardoes voor de voeten van de Mexicaan, die oog-in-oog met Krul echter faalde. In de blessuretijd kreeg United nog een laatste mega-kans, maar een kopbal van Chris Smalling vloog via de binnenkant van de paal uit het doel. Daardoor bleef het bij 0-0.