22.08.2015 22:45

Ontketende Tannane laat Heracles swingen

Oussama Tannane (l.) laat even zien hoevaak hij gescoord heeft tijdens SC Cambuur - Heracles Almelo. (22-08-2015)

Oussama Tannane beleefde zaterdagavond de wedstrijd van zijn leven. De aanvaller had het vooral in de eerste helft tegen SC Cambuur (1-6) op zijn heupen en scoorde daarin vier keer. De verdediging van Cambuur leek door de nieuwelingen Djavan Anderson en Martijn van de Laan onzeker en niet op elkaar ingespeeld.

Cambuur was in de eerste twintig minuten de bovenliggende ploeg en kreeg ook de eerste grote kans. Mikhail Rosheuvel vergat alleen de bal voor open doel in te schieten. Cambuur bleef de aanval zoeken en leek te gaan scoren. Aan de andere kant zag de verdediging van Cambuur er niet goed uit. Daar profiteerde Heracles optimaal van. Eerst was het Tannane die ongehinderd van de zijkant naar binnen mocht dribbelen. De vleugelspeler van Heracles schoot van twintig meter de bal rustig in de korte hoek. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Keeper Leonard Nienhuis schoof de bal bij Thomas Bruns in de voeten, die bracht Tannane in stelling. Cambuur-verdediger Marvin Peersman gleed de Heracles-aanvaller onderuit in het strafschopgebied. Tannane ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot de penalty zuiver binnen.

Heracles, en vooral Tannane, ging verder. Na twijfelachtig verdedigen ging de aanvaller door en schoot hard de 0-3 binnen. Nog voor rust maakte Tannane ook de 0-4 en dat doelpunt was veruit de mooiste. Iliass Bel Hassani gaf de bal listig mee aan Tannane, die dribbelde richting het doel. Van een meter of 25 knalde de man in vorm de bal overtuigend in de kruising.

In de rust wisselde Cambuur Rosheuvel en nieuwkomer Martijn van de Laan. Voor hen in de plaats kwam Martijn Barto en Valmir Berisha. Cambuur leek even aan te dringen, maar daarna nam Heracles het weer over. Cambuur-keeper Nienhuis haalde een kopbal van Ramon Zomer van de lijn afhaalde, maar kon een paar minuten later Wout Weghorst niet van scoren afhouden. De spits schoot uit de rebound 0-5 binnen, nadat hij eerst op keeper Leonard Nienhuis schoot. Het verzet van Cambuur was daarmee definitief gebroken. Heracles speelde vrijuit, zocht de aanval, maar was niet zo scherp als voor de rust.

Cambuur probeerde het met schoten van Erik Bakker en Barthomolew Ogbeche van afstand, maar beide keren stond Heracles-doelman Bram Castro goed opgesteld. Barthomolew Ogbeche kreeg na een goede voorzet van Furdjel Narsingh de bal voor zijn voeten en scoorde direct uit de draai de eretreffer. De licht optimistische sfeer werd meteen door Thomas Bruns de kop ingedrukt. Hij scoorde direct de 1-6. Thomas Bruns en invaller Paul Gladon raakten daarna namens Heracles nog de paal. Beide teams speelden daarna de wedstrijd uit en hadden vrede met de stand die er op dat moment stond. Voor Cambuur betekende deze nederlaag de grootste thuisnederlaag ooit in de Eredivisie. Oussama Tannane is de eerste Heracles-speler die ooit vier keer scoorde in een wedstrijd.

Door: Bastiaan Vrijhof