23.08.2015 17:11

Klaassen kritisch: "Spel is niet geweldig"

Davy Klaassen heeft de bal aan de rechterkant. Hij wil verdediger Marcel Appiah voorbij spelen, maar die houdt zijn tegenstander voor zich. Klaassen verliest het duel. (23-08-2015)
Davy Klaassen heeft de bal aan de rechterkant. Hij wil verdediger Marcel Appiah voorbij spelen, maar die houdt zijn tegenstander voor zich. Klaassen verliest het duel. (23-08-2015)

Davy Klaassen is ontevreden over het spel van AFC Ajax, maar koester daardoor de drie punten nog meer. De aanvoerder van de Amsterdammers is zich echter bewust dat het spel van de Ajacieden beter moet.

Ajax won met 0-2 in Nijmegen van NEC. Sprankelend was het niet. "Of ik hier heel blij van word? Nou ja, we hebben wel drie punten. Het spel is niet geweldig, maar het is net als afgelopen donderdag. Het is zo moeilijk om tegen 'parkeer-de-bus' te spelen. Dan is het heel moeilijk om daar doorheen te komen", aldus Klaassen tegen FOX Sports die niet te lang stil wil staan bij het duel. "Nogmaals, we doen dat niet goed maar als je uiteindelijk met 0-2 wint is dat toch wel lekker."

Toch lijken ploegen een zwakke plek te hebben gevonden bij Ajax. Wanneer er zeer verdedigend wordt gevoetbald weet de ploeg geen passende oplossing te vinden. "Die manier hebben we, zeker als je kijkt naar de eerste helft, nog niet gevonden. In de tweede helft komen we er veel vaker uit, ik denk dat je dan meer doelpunten moet maken. Je hebt veel meer mogelijkheden om het uit te spelen. De eerste helft was niet goed."

Klaassen is echter wel realistisch. "Het kan niet altijd even mooi. Dan moet je soms een bal opportunistisch naar voren schieten en voor de tweede bal gaan", zo legt hij uit. "Dat zit niet in ons systeem, maar dat moet er wel in. Iedereen ziet dat wij het zo lastig hebben, dus de tegenstanders gaan ook zo spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner