23.08.2015 17:29

Jans: "Het wordt een leuk seizoen voor ons"

Ron Jans (l.) praat met proefspeler Boban Lazić (r.) tijdens de oefenwedstrijd SV Hatto Heim - PEC Zwolle. (30-06-2015)
Ron Jans (l.) praat met proefspeler Boban Lazić (r.) tijdens de oefenwedstrijd SV Hatto Heim - PEC Zwolle. (30-06-2015)

Trainer Ron Jans verwacht veel van zijn ploeg het komende seizoen. De trainer van PEC Zwolle won knap met 2-1 van FC Twente en denkt dat dat de aanzet is tot een mooi Eredivisie-seizoen.

PEC kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar na rust moest het vol aan de bak. Hakim Ziyech had 1-1 gemaakt, waarna Ben Rienstra de 2-1 binnenschoof. Twente kreeg veel kansen, maar PEC bleef overeind. "Het kostte zó veel kracht", zegt Jans in gesprek met FOX Sports. "Het was zo'n open wedstrijd. Slopend, spannend, maar ik heb enorm genoten. Of het verdiend was? Dat weet ik niet, hoor. Ik weet wel dat wij opnieuw uit de startblokken geschoten zijn."

PEC Zwolle staat na drie wedstrijden op zeven punten. En dat terwijl Ron Jans denkt dat zijn ploeg nog beter kan worden. "Het niveau dat wij met deze jonge ploeg gehaald hebben; geweldig toch?", aldus de oefenmeester. "Dit team vraagt zich ook af wat ze kunnen? Nou, volgens mij kan het voor ons weer een heel leuk seizoen worden in de middenmoot van de Eredivisie."

Het goede resultaat tegen FC Twente is, volgens Jans, daar een bevestiging van. "Twente is ook gewoon een subtopper, die gaan het echt nog wel beter doen. Dan is het voor ons mooi dat het vandaag aan elkaar gewaagd was. Natuurlijk komen er mindere tijden, maar voor nu geniet ik.  Al krijgen wij met Heerenveen volgende week een flinke test. Ik heb ze gisteren tegen PSV zien spelen en dat is ook een heel goede ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner