24.08.2015 13:30

Enfant terrible gebruikt goals als medicijn

Heracles Almelo viert de 0-4 tijdens het competitieduel SC Cambuur - Heracles Almelo. (22-08-2015)
Heracles Almelo viert de 0-4 tijdens het competitieduel SC Cambuur - Heracles Almelo. (22-08-2015)

Van schlemiel van Heracles Almelo naar de held in de Eredivisie. In de voetballerij is alles mogelijk, zo weet nu ook Oussama Tannane. De aanvaller van Heracles is ontketend en swingt over het gras.

Vorige week werd Tannane nog verkozen tot ‘Speler van de Week’ op  Voetbal.com. En deze week kan men weer niet om hem heen. Met vier treffers hielp hij Heracles Almelo langs SC Cambuur. Het werd uiteindelijk 1-6 voor de Heraclieden. Dat is sneu voor bijvoorbeeld Bilal Başaçıkoğlu die opleeft bij Feyenoord, sneu voor Arek Milik die bij twee goals van AFC Ajax betrokken was, maar wanneer een speler vier keer scoort in één duel dan word je met recht voor de tweede keer achtereen verkozen tot ‘Speler van de Week’.

Tannane moet zo nu en dan in zijn arm knijpen. De buitenspeler is in bloedvorm en scoorde in de eerste drie competitiewedstrijden net zo vaak als het gehele vorige seizoen bij elkaar. De teller staat nu op vijf, maar de vraag is wanneer zijn doelpuntenproductie zal stokken. Dit moordende tempo is niet vol te houden. Doet hij dat wel dan zal het record van 43 goals in één Eredivisie-seizoen van Coen Dillen worden verpulverd. Houdt Tannane dit gemiddelde vast dan koerst hij af op een seizoen met 57 doelpunten.

Dat lijkt onwaarschijnlijk, duidelijk is wel dat het enfant terrible het vertrouwen van zijn trainer John Stegeman maximaal uitbetaalt. In mei werd hij in genade aangenomen bij Heracles en laat hij zich behandelen door een psychiater. Het medicijn dat hij meekrijgt is doelpunten maken. Want wie doelpunten maakt is overduidelijk blij. Tannane scoorde dus vier keer in één helft tegen SC Cambuur, maar wie de doelpunten bekeek snapt niet waar al dat talent al die jaren is gebleven. Het waren geen simpele intikkers. Tannane soleerde tot drie keer toe door de defensie van Cambuur. “Alsof er een Topklasse-ploeg tegen een Eredivisie-club speelt”, zo omschreef trainer van Cambuur Henk de Jong het duel.

Tannane is nog maar 21 jaar en lijkt het spreekwoordelijke licht te hebben gezien. De buitenspeler is eigenhandig verantwoordelijk voor een goede start van Heracles Almelo. Na drie wedstrijden staat het namelijk op een vierde plek met zes punten. Dat zal niet het enige zijn wat Tannane goed zal doen. De speler weet dat hij een bijzondere prestatie heeft afgeleverd. Hij is namelijk de eerste speler sinds 1997 die in één helft vier goals maakt. Het was toen de Griekse spits Nikos Machlas die viermaal doel trof. Het is voor Tannane te hopen dat hij een beter verloop van zijn voetballoopbaan krijgt dan de Griek. Na Vitesse ging hij naar AFC Ajax, waar hij vooral geblesseerd was en zijn stempel als topschutter niet waar wist te maken. Sevilla FC gaf hem nog een kans, maar het ging bergafwaarts met de spits. Tannane’s loopbaan gaat op dit moment crescendo. Vanaf de bodem begonnen, maar hij maakt nu furore en is toch wel de revelatie van de competitiestart. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner