24.08.2015 15:21

Boëtius vol vertrouwen naar Israël

Met zijn eerste basisplaats op zak kijkt Jean-Paul Boëtius bij FC Basel vol verwachting uit naar de return dinsdag tegen Maccabi Tel Aviv, met als inzet een plek in de Champions League. "Het gevoel is goed, dat nemen we mee naar Israël. Hopelijk kunnen we het daar afmaken", zei de vleugelspits, die zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd bij FC Lugano (1-3) voor het eerst aan de aftrap stond.

Boëtius maakte tijdens de eerste confrontatie met Maccabi Tel Aviv (2-2) als invaller zijn debuut voor de Zwitserse kampioen. Tegen Lugano posteerde trainer Urs Fischer hem in de basis. "Ik voel me heel welkom bij deze club en heb me snel aangepast aan het nieuwe systeem dat Basel speelt", aldus de oud-Feyenoorder. De Zwitserse topclub bereikte vorig jaar nog de achtste finales van de Champions League, maar moet dinsdag in Tel Aviv tegen de club van technisch directeur Jordi Cruijff wel minimaal één keer scoren om het hoofdtoernooi te halen.

De Israëlische club gokt vooral op Eran Zahavi, met zes treffers topscorer van de voorrondes. Zahavi scoorde vorige week in Basel twee keer, waarvan de gelijkmaker diep in blessuretijd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner