24.08.2015 16:01

Vitesse-debutant: "Ben een doelpuntenmaker"

Jan-Arie van der Heijden (l.) zet druk op Vitesse-debutant Dominic Solanke (r.) tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (23-08-2015)
Jan-Arie van der Heijden (l.) zet druk op Vitesse-debutant Dominic Solanke (r.) tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (23-08-2015)

Dominic Solanke mocht zondag eindelijk debuteren namens Vitesse. De zeventienjarige Engelsman moest wachten op groen licht omdat Vitesse vanwege zijn leeftijd extra documenten moest inleveren bij de FIFA.

Solanke kent zijn eigen kwaliteiten. "Ik ben een echte doelpuntenmaker", vertelt de Engelsman aan Omroep Gelderland. "Vorig jaar heb ik 41 goals gemaakt voor Chelsea onder 21. Dus ik denk dat het dit seizoen mijn doel is om zo vaak mogelijk het net te vinden om daarmee het team aan overwinningen en een mooie klassering te helpen."

Solanke mocht zondag tegen Feyenoord debuteren. "Dat ik mijn debuut heb gemaakt, geeft natuurlijk wel een goed gevoel. Vooral omdat het al zo snel is. Ik had verwacht dat het pas over een paar weken zou gebeuren", aldus Solanke, die zijn debuutwedstrijd met 2-0 verloor van Feyenoord. "Het is een domper dat we verloren hebben. Als we die penalty niet tegen hadden gekregen, dan hadden we hier wellicht gewoon een punt kunnen pakken of zelfs kunnen winnen. Ik denk dat de strafschop het kantelpunt was in het duel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner