26.08.2015 10:56

"Hebben gezien waar Kishna toe in staat is"

Ricardo Kishna van Lazio trekt een sprint in het competitieduel met Bologna. (22-08-2015)
Ricardo Kishna van Lazio trekt een sprint in het competitieduel met Bologna. (22-08-2015)

Bij de transfer van Ricardo Kishna van Ajax naar Lazio werden veel vraagtekens gezet. Op zijn twintigjarige leeftijd zou de aanvaller veel te vroeg voor de stap naar het buitenland kiezen. Voorlopig snoert Kishna de critici de mond.

Bij zijn debuut voor Lazio, afgelopen zaterdag in de competitie tegen Bologna (2-1), maakte de oud-Ajacied de beslissende tweede treffer voor de Romeinen. Of dat meteen ook een basisplaats oplevert, is de vraag. Lazio speelt woensdag in de play-offs van de Champions League tegen Bayer Leverkusen. Normaal zal Felipe Anderson weer spelen, maar hij kwakkelt met zijn vorm.

Wat dat betreft zou Kishna een goede vervanger zijn. In zijn eerste weken in Rome heeft hij een goede indruk achtergelaten op coach Stefano Pioli. "We hebben zaterdag gezien waartoe hij in staat is", zegt Pioli volgens De Telegraaf. "Hij heeft heel veel kwaliteit. Hij is zeer nuttig voor ons, een goede speler, maar ook een talent voor de toekomst. Hij is jong, dus hij moet nog rijpen om zijn topniveau te halen. Maar hij groeit wedstrijd na wedstrijd, is bezig om een zeer betrouwbare speler te worden. Natuurlijk moet hij deze lijn doortrekken, maar ik denk dat hij goed op weg is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner