27.08.2015 22:31

Borussia Dortmund walst over Odds BK heen

Borussia Dortmund zal zich in het komende seizoen mogen melden in de Europa League. De Duitse topploeg versloeg Odds BK in een tweeluik met bizarre cijfers. In twee wedstrijden scoorde Dortmund maar liefst elf keer, maar kreeg het ook vijf doelpunten tegen.

In Noorwegen ontsnapte de ploeg van Thomas Tuchel aan een blamage. Nadat het op een 3-0 achterstand kwam binnen een half uur, wist de ploeg de achterstand alsnog om te buigen in een 3-4 overwinning. In Duitsland werd het opnieuw een doelpuntenfestijn, met zeven doelpunten voor de thuisploeg en twee voor de Noren.

Marco Reus was met een hattrick de grote man in het Signal Iduna Park. De Duitser zag zijn ploeg wederom op achterstand komen, maar boog dat met twee doelpunten in vijf minuten weer om. Ook Henrikh Mkhitaryan, Shinji Kagawa en İlkay Gündoğan waren trefzeker. 

Borussia Dortmund kan in de groepsfase zomaar eens de tegenstander worden van AZ of FC Groningen. De Duitse club zit in pot één en kan daardoor de Nederlandse ploegen treffen. Ajax zit ook in pot één, waardoor het die club misloopt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner