27.08.2015 22:43

Van den Brom: "Spannende, geweldige avond"

Trainer John van den Brom van AZ kon donderdagavond zijn geluk niet op nadat AZ zich via en zege op het Roemeense FC Astra (2-0) had geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. "Dit was een spannende, maar geweldige avond," oordeelde de blije en trotse coach. "Dit is geweldig voor de spelers, de club en het gehele Nederlandse voetbal. We zitten nog met drie clubs in de groepsfase."

Van den Brom noemde het dik verdiend dat AZ door mag in Europa. "Over twee wedstrijden gezien waren wij de beste. Het was erg spannend dat het tot 10 minuten voor tijd duurde voordat eindelijk het openingsdoelpunt viel. Bewust hebben we lang gewacht met de wissels. Die zijn uiteindelijk goed uitgepakt en dat is voor ons als staf natuurlijk erg prettig."

De winnende trainer vindt het vooral voor de ontwikkeling van zijn team belangrijk dat AZ nog minimaal zes Europese wedstrijden speelt. "We hebben een jonge ploeg. Qua ontwikkeling van die overwegend jonge gasten is het alleen maar goed dat ze op een Europees podium kunnen spelen. Andere tegenstanders, reizen, slapen in hotels. Dat levert een schat aan ervaring op. En vergeet ook niet dat dit voor de club financieel eveneens erg aantrekkelijk is."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner