28.08.2015 10:02

Andersen: "Dan ga je aan jezelf twijfelen"

Lucas Andersen (r.) heeft Joey van den Berg in de nek hangen tijdens Ajax - sc Heerenveen, maar de Deen blijft kalm aan de bal. (22-11-2014)
Lucas Andersen (r.) heeft Joey van den Berg in de nek hangen tijdens Ajax - sc Heerenveen, maar de Deen blijft kalm aan de bal. (22-11-2014)

Voor Lucas Andersen is het leven als een prof nog niet gemakkelijk. "De ene week ben je de held, een dag later kun je er niks meer van." Andersen koos er afgelopen week voor om Ajax tijdelijk te verlaten voor Willem II om weer speelminuten te maken.

"Maar eerlijk gezegd is het wel een stapje terug", zegt Andersen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ajax is in alles de grootste club van Nederland. Maar ik wil graag spelen, laten zien wie ik ben. Mezelf belangrijk voelen. En dat kan hier. Hopelijk."

De twintigjarige Andersen kreeg bij Ajax weinig speeltijd en veel kritiek te verduren. En daar kan Andersen nog niet echt goed mee omgaan. "Niemand vindt het fijn om kritiek te krijgen. De ene dag was ik de held bij Ajax, een dag later kon ik er niets meer van. Als je dan vervolgens niet meer speelt, is het nog veel moeilijker. Dan ga je aan jezelf twijfelen. Ik ben nog steeds maar 20, heel jong eigenlijk. Ik moet er niet te veel over nadenken en vooruitkijken naar deze periode bij Willem II", weet de Deen.

Andersen hoopt zich in Tilburg in relatieve rust te kunnen ontwikkelen. "Omdat ik van Ajax kom zijn de verwachtingen misschien hoog, maar qua club is het minder. De druk vanuit de pers staat er hier bijvoorbeeld niet vol op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner