28.08.2015 21:52

NEC wint in Tilburg door wereldgoal Foor

Met een heerlijk schot van afstand zet Navarone Foor (r.) NEC op 0-1 op bezoek bij Willem II. Hij viert zijn doelpunt met wisselspeler Jeffrey Leiwakabessy. (28-08-2015)
Met een heerlijk schot van afstand zet Navarone Foor (r.) NEC op 0-1 op bezoek bij Willem II. Hij viert zijn doelpunt met wisselspeler Jeffrey Leiwakabessy. (28-08-2015)

In een matige wedstrijd heeft NEC vrijdagavond een knappe overwinning behaald. Gastheer Willem II werd op een minimale nederlaag getrakteerd. In het Koning Willem II Stadion bleek Navarone Foor matchwinner met een fantastisch afstandsschot: 0-1.  

Willem II en NEC hadden de punten hard nodig in de vierde speelronde van de Eredivisie. Dit was echter niet te zien in de eerste helft. Het spel was flets en de kansen waren schaars. Robert Braber, vervanger van Richairo Živković in de spits, was tot tweemaal toe nog het dichtst bij een goal. Zijn koppogingen na scherpe voorzetten van respectievelijk Lesly de Sa en Nick van der Velden vlogen echter voorbij de tweede paal.

Tegenstander NEC kon enkel tegenhouden en had behoudens een afstandschot van Mohamed Rayhi weinig in te brengen. Ook in de tweede helft konden beide teams het publiek niet echt vermaken. De wedstrijd kabbelde daardoor verder. Na ongeveer driekwart wedstrijd zette Navarone Foor het duel op zijn kop. Het jeugdexponent zette zijn NEC met een prachtig doelpunt verrassend op voorsprong: 0-1. Foor kapte vanaf rechts naar binnen om vervolgens met links in de bovenhoek te scoren.

Willem II had niet direct een antwoord en zag de controle zomaar wegvloeien. Na het inbrengen van nieuwkomer Lucas Andersen en Richairo Živković moesten de Tilburgers op zoek naar de gelijkmaker in het laatste kwartier. De beste kans was er echter nog voor NEC. De van PSV overgekomen Marcel Ritzmaier poogde van dichtbij recht op het lichaam van doelman Kostas Lamprou.

NEC heeft zo de tweede overwinning op zak na vier wedstrijden en beleeft een keurige rentree in de Eredivisie. De Nijmegenaren stijgen zo voorlopig naar een verdienstelijke zesde plaats.  Willem II kent een moeilijke competitiestart met pas één goal en twee punten in vier wedstrijden. Volgende week wacht ook nog eens Feyenoord-uit voor de Tilburgers. Promovendus NEC hoopt de succesvolle reeks door te zetten in de uitwedstrijd bij Roda JC.

Door: Koen Larmit

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner