28.08.2015 21:55

NAC Breda op de valreep naast Helmond Sport

Divine Naah (l.) passeert op snelheid Kevin Visser (r.) tijdens de Jupiler League-wedstrijd Helmond Sport - NAC Breda. (28-08-2015)
Divine Naah (l.) passeert op snelheid Kevin Visser (r.) tijdens de Jupiler League-wedstrijd Helmond Sport - NAC Breda. (28-08-2015)

In een heerlijk, Brabants onderonsje hebben NAC Breda en Helmond Sport elkaar vrijdag op een gelijkspel gehouden. Vooral de degradant zal daar blij mee zijn, Kevin Brands scoorde in de laatste minuut: 1-1.

De fans van Helmond Sport en NAC Breda hadden nauwelijks de kans om te gaan zitten, want al kort na het eerste fluitsignaal kon men de eerste grote kans in de wedstrijd noteren. Mats Seuntjens legde aan voor een vrije trap, maar raakte de buitenkant van de paal. Aan de andere kant maakte Mounir el Allouchi het Jelle ten Rouwelaar lastig met een schot van buiten de zestien, maar veel dichter kwam de ploeg niet bij de goalie van de club uit Breda. Charlton Vicento kwam één keer in kansrijke positie, maar de spits werd, voordat hij gevaarlijk kon worden, terug gevlagd door de grensrechter.

Ook in het tweede bedrijf moesten de fans goed opletten in de beginfase, ditmaal ging het zelfs om een doelpunt. El Allouchi legde een corner bij de tweede paal en daar kon Aleksandar Bjelica zich vrij wurmen en de 1-0 binnen koppen in de korte hoek. NAC Breda raakte lichtelijk in paniek na de tegentreffer en drukte op fellere wijze naar voren. Hier profiteerde Helmond Sport echter van, door Vicento meerdere keren aan te spelen in de ruimte. De spits had het vizier niet op scherp staan, anders had de 2-0 snel kunnen vallen. Ook middenvelder Kevin Visser deed een duit in het zakje. Michael Dingsdag verspeelde de bal op knullige wijze aan El Allouchi, die zijn teamgenoot op de zestien bereikte. Visser kapte en haalde schitterend uit, maar mikte een paar millimeter te hoog en trof de lat.

In het laatste kwartier gooide NAC Breda nog alles op alles en bracht het onder andere Elson Hooi voor verdediger Kenny van der Weg. Dit leverde lang niets op, maar vlak voor tijd kreeg de degradant loon naar werken. Danny Verbeek gooide op goed geluk een vrije trap in de zestien en via de voeten van Helmond-speler Thomas Schilder belandde de bal voor de neus van Kevin Brands. De nieuweling aarzelde niet en schoot van dichtbij kiezelhard raak. In de slotseconden kon invaller Hooi de wedstrijd nog in Bredaas voordeel beslissen, maar de aanvaller stuitte op Wouter van der Steen. Door de puntendeling vestigen Helmond Sport en NAC Breda zich in de subtop van de Jupiler League, maar beide ploegen missen de kans om in te lopen op koploper FC Volendam. Die ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen VVV-Venlo.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner