29.08.2015 13:40

Vier Nederlanders in actie tegen Arsenal

Georginio Wijnaldum (l.) viert het scoren van de 2-1 tijdens Newcastle United - Southampton met Papiss Demba Cissé (r.). (09-08-2015)
Georginio Wijnaldum (l.) viert het scoren van de 2-1 tijdens Newcastle United - Southampton met Papiss Demba Cissé (r.). (09-08-2015)

Newcastle United treedt zaterdagmiddag met vier Nederlandse voetballers aan in de thuiswedstrijd tegen Arsenal. Met Tim Krul op doel, Daryl Janmaat in de verdediging en Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum op het middenveld hoopt de ploeg op de eerste winst van het seizoen.

De vijfde Nederlander, Siem de Jong, zit op de reservebank, maar verwacht wordt dat hij wel speelminuten maakt. De Jong is, ondanks veel blessureleed, mateloos populair in Engeland. De Belgische aanwinsten Aleksandar Mitrović en Chancel Mbemba (beiden RSC Anderlecht), krijgen ook speeltijd tegen Arsenal.

De ploeg uit Londen ziet Laurent Koscielny terugkeren in het hart van de verdediging. In de kraker tegen Liverpool, die doelpuntloos eindigde, stonden Gabriel Paulista en Calum Chambers nog centraal achterin, maar de Fransman staat nu naast Paulista. Voorin mogen Alexis Sánchez, Alex Oxlade-Chamberlain en Theo Walcott hun snelheid laten gelden.

De wedstrijd is vanaf 13.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner