29.08.2015 20:22

FC Utrecht wint eenvoudig van FC Groningen

Nacer Baracite is net te laat om de inzet van Sebastian Haller in het doel te werken tijdens FC Utrecht - FC Groningen. (29-08-2015)

Op zaterdagavond was FC Utrecht in eigen huis vele malen beter dan FC Groningen. De 2-0 zege van de thuisploeg was dan ook een zeer matige afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen.

Het begin tussen beide ploegen was in de Galgenwaard onrustig. Het eerste kwartier gebeurde er zeer weinig, voornamelijk door het slordige spel aan beide kanten. Bij FC Groningen kreeg linksback Lorenzo Burnet continu alle ruimte, maar de bezoekers kregen hem maar niet bij het spel betrokken. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de ban bijna gebroken, toen Sébastien Haller de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De felbegeerde spits schoot echter naast.

Nadat Bryan Linssen voor de bezoekers iets later de enige mogelijkheid van de eerste helft kreeg, trok FC Utrecht het initiatief nog verder naar zich toe. De thuisploeg wist zichzelf hiermee ook te belonen, nadat Haller een inspeelbal van Sean Klaiber briljant liet lopen. Bart Ramselaar was goed doorgelopen en schoot de bal goed voorbij doelman Sergio Padt door de openingstreffer.

Na de rust, waarin Hedwiges Maduro inviel bij FC Groningen en daarmee zijn rentree op de Nederlandse velden maakte, trok FC Groningen het initiatief wat meer naar zich toe. Het eerste kwartier na de rust hadden de bezoekers de bal lange tijd in het bezit, maar tot grote kansen kwam FC Groningen niet. Toen de Groningen storm wat was gaan liggen, kwam FC Utrecht weer terug in de wedstrijd.

Voornamelijk via Haller kreeg de thuisploeg diverse kansen om de marge te verdubbelen, maar de spits mikte keer op keer naast het doel van Padt en verzuimde de wedstrijd te beslissen. Iets voor tijd schoot Yassin Ayoub nog een vrije trap tegen de paal, maar doordat FC Utrecht de tweede treffer maar niet wist te maken, bleef FC Groningen hoop houden.

De bezoekers kwamen zelf echter tot geen enkele kans en konden daardoor ook absoluut geen aanspraak maken op een punt. In de blessuretijd maakte Timo Letschert uiteindelijk nog wel de tweede treffer voor de thuisploeg. Een mooie combinatie met Haller werd door de oud-speler van FC Groningen knap binnengeschoten. Net na de stuit knalde hij de bal droog tegen de touwen. Door deze 2-0 zege pakt FC Utrecht de eerste overwinning van het seizoen en gaat de ploeg op de ranglijst over FC Groningen heen. Met vijf punten uit vier wedstrijden verlaat FC Utrecht de onderste regionen.

Door: Dennis Korpel