30.08.2015 20:20

Van Bronckhorst: "De uitslag is verdiend"

Feyenoord heeft zondag in de topper bij PSV volgens trainer Giovanni van Bronckhorst vergeten om het eigen voetbal te spelen. Na de snelle voorsprong door het eigen doelpunt van PSV-verdediger Jeffrey Bruma gaven de bezoekers de regie uit handen, concludeerde de coach na het verlies (3-1). "We hebben PSV de wedstrijd in geholpen. Pas op 2-1 zijn we gaan voetballen. We vergaten toen om de kansen te benutten."

Van Bronckhorst vindt dat scheidsrechter Björn Kuipers onterecht een strafschop toekende na een vermeende overtreding van debutant Eljero Elia op PSV-middenvelder Davy Pröpper. Van Bronckhorst wilde zich daar echter ook niet achter verschuilen. "Het was een bepalend moment en door die penalty werd de wedstrijd beslist. Maar PSV was de hele wedstrijd de betere partij. De uitslag is verdiend."

De trainer blijft ondanks de nederlaag optimistisch over de competitiestart van Feyenoord. "We zijn nog niet waar we willen zijn, we moeten groeien als team. Maar we staan er bij en dat is een mooi begin. Het begin dat je wil hebben."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner